22 Ağustos 2010 Pazar

Kızlık Zarı - Bakireliğin bir sembolü mü?

http://healthguide.howstuffworks.com/hymen-dictionary1.htm sitesinden tercüme edilmiştir.

Kızlık zarı tarih boyunca kadının bakireliğinin bir sembolü olarak görülmüştür. Eğer bekar bir kadının kızlık zarı bozulmuş olarak bulunursa, her kültürün adetine bağlı olarak ciddi sonuçlar doğurur. Bazı Avusturalya kabilelerinde özel olarak atanmış yaşlı bir kadının evlilikten bir hafta önce gelinin kızlık zarını delmesi bir gelenektir. Eğer kızlık zarı zaten delinmiş olarak bulunursa, kadın halk aşağılamasına işkenceye ve hatta bazen ölüme tabi tutulur.

Fakat bilimsel bir gerçek şu ki kızlık zarı cinsel ilişkiyle bağlantısı olmayan çeşitli nedenlerden dolayıda delinmiş olabilir. Güçlü bir şekilde kaşınırsa veya adet döneminde tampon konulması durumunda ya da masturbasyon dan dolayı bazende hiç bir açık neden görünmemesine rağmen kızlık zarı deforme olabilir.

Deforme olmuş bir kızlık zarı bakireliğin kaybının bir kanıtı olmadığı gibi cinsel ilişkiye girildiğinin belirtiside değildir. Aslında, bazı kadınların kızlık zarları ilk çocuklarını doğurmadan önce operasyon ile alınır çünkü bazı zarlar o kadar esnek veya küçüktür ki ilişki sırasında bile zarar görmez.

Kızlık zarı ayrılırken, ilişki sırasında veya başka zaman da , biraz kan ve biraz acı olabilir. Acı da kan da oldukça normaldir ve genellikle bir süre sonra durur. Bozulmamış kızlık zarı bir çeşit doğum kontrolü olarak algılanmamalıdır.

Hiç yorum yok: